Uitgaan van je eigen kracht: zo doe je dat!

Als je niet uit kunt gaan van je eigen kracht, betekent dit dat je uit balans bent. Vaak ervaar je een gebrek aan energie, zelfvertrouwen en rust. Hoe kom ik dan weer in balans en tot rust, zodat ik met meer energie en zelfvertrouwen mijn leven weer zingeving kan geven? Met deze tips help ik je een handje.

1: Zet jezelf eens op nummer één

Klinkt echt super easy, maar ik merk vaak in de praktijk en dit geldt zeker voor vrouwen, dat ze hier verschrikkelijk veel moeite mee hebben. Ze zijn naast huisvrouw ook nog eigen baas of werknemer, moeder, vriendin, partner, collega. Al die ballen houden ze hoog en al die rollen spelen ze dag in en dag uit. Met het gevolg: het gevoel vol of juist leeg te lopen.

Ik heb vriendinnen die pas over drie maanden tijd hebben om af te spreken, als ik vraag of we even een keer een drankje kunnen doen. Maar WTF! Waar hebben we het over!?

Zet je zelf eens op nummer één en laat je partner eens een moment alleen met de kids. Jij hebt ook gewoon behoeftes waar je in wilt worden voorzien. Dat maakt je nog geen slechte partner of moeder. Als jij jezelf niet waard vindt om te groeien, doe het dan lekker niet. Maar wil je verandering of ontspanning, dan zul je echt gewoon bij deze tip moeten beginnen en starten met jouw behoeften te voorzien. Jouw geluk heeft namelijk direct ook zijn uitwerking op anderen.

2: In je eigen kracht komen heeft te maken met de juiste dingen doen

“Wies, ik heb al gemediteerd en werkt echt niet voor mij’, zei een vriendin laatst tegen mij. Iedereen adviseert mij dit maar ik kan er gewoon niets mee. Ze houdt erg van wandelen dus ik zei tegen haar: waarom ga je niet vaker het bos in, lange wandelingen maken? Wel zonder oordopjes, zodat je alleen bent met je gedachten. En wat bleek, dit werkte wel voor haar. En eigenlijk is dit ook heel meditatief.

Clue van dit persoonlijke verhaal: we zijn allemaal anders en wat voor de een werkt hoeft niet voor jou te werken.

Dus boek een proeflesyoga, ga een rondje joggen of wandelen, ga een keer een baantje strekken of pak dat stoffige tennisracket van zolder van 10 jaar terug. Ga je hobby ontdekken, ga je plezier terugvinden en je zult ontspanning door inspanning ervaren. Of stuur je vent het huis uit voor wat alleen me-netflix-tijd.

Wies wandelen
Wandelen in het bos zorgt er bij mij voor dat ik even kan afschakelen, moment voor mezelf heb, kan aarden en weer kan opladen. Wat werkt voor jou?

I don’t care, just take care!

3. Accepteer je eigen gevoelens en durf ze toe te staan

We zijn vaak zo druk bezig met ‘ons leven’, dat we geen tijd en rust meer vinden om te voelen en te zien wat er echt gaande is in onszelf. We praten en denken wel over onze gevoelens, maar voelen ze niet intens door. Ik zal je een voorbeeld geven met wat ik bedoel:

‘Wies, ik ga echt kapot van binnen’ zei laatst een klant.
Dat begreep ik echt heel goed van haar, want ze was echt voor het eerst naar een aantal behandelingen tot haar kern gekomen. Voorbij aan de buitenwereld, maar ze ging in haar emoties en gevoelens en toen voelde ze hem: haar werkelijke pijn. Niet alleen maar praten en denken over, maar ze voelde ze intens door. En toen kwam er een doorbraak. In 5 jaar tijd niet gehuild, maar ze huilde…

Wat ik hiermee wil zeggen: zonder echt aan jezelf te werken, kom je nooit in je eigen kracht. Er is een reden waarom jij niet in je eigen kracht staat en die zie je vaak niet zelf.

Wil je weten hoe ik je eventueel kan helpen bij het in je kracht komen te staan? Je onbalans aan te pakken en weer met meer energie, vertrouwen en rust te leven? Vraag via het contactformulier een gratis kennismakingsgesprek aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.