Reiki tijdens en na je zwangerschap; dit moet je weten

Tijdens je zwangerschap verandert er een hoop. Je lichaam veranderd, je bent moe omdat veel van jouw levensenergie naar de kleine gaat, je hormonale huishouding is anders en niet te vergeten: het zieltje van je kind is aan het indalen voor 9 maanden om zich klaar te maken voor een leven op aarde. Reiki is een manier om daarin jouw reis en die van je kleine te ondersteunen.

Zeg nou zelf, bij wie is dat extra beetje energie en verbinding met je kleine nou niet welkom als je moeder wordt?

Een krachtig middel: Reiki tijdens en na je zwangerschap

En daarmee is het geen wondermiddel, dat wil ik vooraf even heel duidelijk gezegd hebben. Reiki is een pad en jij mag zelf voelen of je dit wil bewandelen tijdens, in en na je zwangerschap. Maar wat doet reiki dan precies?

 1. Reiki voegt energie toe aan je lichaam. Zo laad jij je even opnieuw op terwijl de energie ook gewoon naar je kleine gaat. Zorgen voor je eigen lichaam is ook zorgen voor die kleine, want jullie staan natuurlijk hartstikke in verbinding met elkaar. Je zult merken dat een reikibehandeling dus zorgt voor meer energie en ontspanning.
 2. Daarnaast verwijderd reiki ook negatieve energie. Niet alles verloopt soepel met je zwangerschap, denk aan je zwangerschapskwaaltjes of in je externe omgeving. Je fysieke en emotionele balans is mega belangrijk om de ontspanning te bewaren die zo belangrijk is voor de geboorte. De placenta filtert wel, maar toch krijgt je ongeboren kindje echt wel dingen mee die jij emotioneel en mentaal met je meedraagt. Reden genoeg om dus ook aan jezelf te werken in je zwangerschap.
 3. Door deze negatieve energie, kunnen er ook blokkades ontstaan, die je met reiki weer door kan laten doorstromen. Zodat er ruimte wordt gecreëerd om de ‘flow van de geboorte-energie’ weer vrij te laten stromen in jouw lichaam.
 4. En als laatste niet te vergeten: Reiki kan je helpen negatieve energie van je eigen geboorte, of een eerder geboortetrauma helpen te verwerken.

Waar reiki tijdens je zwangerschap bij kan helpen

Wat ik je nu ga vertellen is gebaseerd op een studie in 2000 uit het Hartford Hospital waar ze reiki zijn gaan toepassen op zwangere vrouwen. Daaruit bleek dat 94% van de vrouwen minder angst ervaarde, 80% minder misselijk was, 86% beter sliep en 78% minder pijn ervaarde. Hier dus alvast een lijst met dingen waarbij reiki jou zou kunnen helpen.

 • Vorig geboortetrauma
 • Trauma bij miskraam
 • Seksueel trauma
 • Angst
 • Stress
 • Ongerustheid
 • Fysieke ongemakken en pijn
 • Slecht slapen
 • Laag energielevel
 • Hoge of lage bloeddruk
 • Misselijkheid
 • Stuitligging

Wanneer geen reiki bij zwangerschap toe te passen

Men is ‘bang’ om voor de 16 weken te behandelen in verband met een mogelijke miskraam. Dit is hoe ik het zie en zoals ik het heb geleerd, maar daarin verschillen de meningen helaas wel.

Reiki zal niet de veroorzaker kunnen zijn van een miskraam. Wel is het zo dat als je een miskraam krijgt, reiki dit proces mogelijk alleen versneld heeft. Wat gebeuren moest, gebeurd nu alleen eerder.

Ikzelf heb vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was (week 5/6) mezelf gelijk reiki gegeven. Omdat ik dit wist en ik dit kon accepteren en ik héél duidelijk mijn lichaam voel en wist dat deze zou blijven, niet zou ‘loslaten’. Als je dat niet kan of deze ‘angst’ hebt om je kindje kwijt te raken door reiki, raad ik je aan niet te starten voor 12-16 weken.

Ook is het zo, dat als jij vaker miskramen hebt gehad dit een reden is om echt wel later pas te starten met je reiki behandelingen. Communiceer dus ook altijd je zwangerschapsgeschiedenis aan je reikibehandelaar zodat die ook een goede afweging kan maken en je zo de beste zorg kan bieden.

Home wilgkracht vrouw zijn
Ik tijden mijn eigen ‘reiki mama journey’

Wat mij een expert maakt op gebied van Reiki tijdens en na je zwangerschap

In het afgelopen jaar heb ik mij gespecialiseerd in zwangerschap bij reiki omdat ik zelf zwanger was en reiki certificaten op zak had. Ik ben vanuit nieuwsgierigheid mij gaan verdiepen in hoe ik mezelf en mijn ongeboren kind met reiki zou kunnen ondersteunen. Ik ben op zoek gegaan naar gegrond onderzoek bij reiki en zwangerschap, boeken gaan lezen (weinig info beschikbaar helaas) en is er een reikimaster op mijn pad gekomen die veel werkt met zwangere vrouwen waardoor zij mij haar kennis heeft overgedragen. Bij haar heb ik een officieel reiki certificaat behaald voor reiki in geboortezorg.

Mijn ‘Reiki Mama Journey’ is hiermee een fantastische reis naar moederschap, verbinding en heling geworden.

Wies Simons

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.