3 tips om je met jouw Vrouwelijke Energie te verbinden

Het is tijd dat de westerse vrouw haar vrouwelijke energie gaat inzetten om balans te creëren. We horen het ontzettend veel, voelen als vrouw deze boodschap is ons hart en op andere plekken in ons lichaam, maar zijn ook zoekende naar hoe. Met deze drie tips, kun je zelf gaan voelen wat voor jou de juiste stap is om je vrouwelijke energie te leren balanceren.

1. Verbind je met moeder natuur

Helaas heeft de natuur en het vrouwelijke nog steeds te weinig respect in onze (mannelijke) samenleving. Wel is er steeds meer aandacht gelukkig en bewustwording van vrouwen zoals jij en ik. Moeder Aarde en Vader Kosmos, we maken niet voor niets dit onderscheid. Vrouwen die niet meer verbonden zijn met de natuur, met de grond of gegrond leven, raken uit balans en uit verbinding met zichzelf en anderen.

Het is dus goed je te realiseren dat je in bepaalde opzichten als vrouw zo sterk verbonden met de natuur bent, je innerlijke ritme, onze cyclus. We worden geboren als dochter, we worden moeder, we worden oma. We spelen de rollen van het leven, van de natuur. Maar ook onze menstruatiecyclus, de seizoenen, de maanfases.

Het zijn vrouwelijke energieën waar je aandacht aan kan besteden, omdat ze symbool staan en verbonden zijn met de fases uit jouw eigen vrouwelijke leven:

 • De dochter – de lente – de wassende maan – de eisprong – het nieuwe begin
 • De moeder – de zomer – volle maan – vruchtbaarheid – levenskracht
 • De Grootmoeder – herfst – afnemende maan – menopauze – loslaten & reflecteren
 • De Overgrootmoeder – winter – donkere/nieuwe maan – rust & helende transformatie
Levenswiel Matronen
Wies aan het werk met het Matronen Levenswiel tijdens een cacoaceremonie bij zwangerschap

Ik geloof dat een nieuwe (her)verbinding met onze vrouwelijke natuur, met onze vrouwelijke wortels als basis een bijdrage zal leveren aan herstel in de maatschappij en natuur.

Wies Simons – Wilgkracht

Moeder aarde = de grond waar je op leeft. Zorg je voor deze grond, jouw bodem, de natuur en respecteer en leef je naar de seizoenen, je menstruatiecyclus? Dan zal je merken dat je steeds meer innerlijke rust, ontspanning en vertrouwen gaat ervaren in het leven. Maar dit kost tijd, dus ga niet uit van een quick fix.

In Grow your Goddess Journey van Wilgkracht, werk ik met energie van deze moeders, godinnen, onze innerlijke cyclus, de natuur en haar cyclus.

In mijn Inner Journeys, die zich nu vooral richten op lichaamswerk (Reiki en Energetische Therapie) in combinatie met Coaching, zal ik ook steeds meer de ruimte geven aan vrouwen die open staan voor healing met het levenswiel, de moeders, godinnen, het cyclische in jouw leven.

2. Baarmoeder Blessings & Healings

Het grote krachtpunt van onze vrouwelijke energie is de baarmoeder. Hierin creëren we letterlijk nieuw leven, is er vruchtbaarheid en warmte. Eigenlijk bevind onze vrouwelijke energie zich in de volgende punten:

 • Baarmoeder
 • Bekken
 • Buik
 • Staartbot / knieën / voeten

In een medische wereld worden we constant geconfronteerd met het feit dat we ‘gerepareerd’ of ‘gefixt’ moeten worden. Dat met niet-natuurlijke zaken tot gevolg. We slikken de pil, om niet zwanger te raken. We nemen niet meer genoegen met het ouder worden en fixen onze rimpels.

We voelen ons niet heel, goed genoeg, waardoor er generaties lang opgeslagen trauma ligt opgeslagen in je lichaam. We dragen niet alleen de pijn van ons eigen leven, maar ook die van onze voormoeders.

Wies Simons – Wilgkracht

Baarmoederzegeningen en baarmoeder healings dragen bij aan:

 • Het helen van je emotionele wonden
 • Bied je bevrijding, je lichaam te accepteren en je weer goed te voelen in je lichaam en met jezelf
 • Een manier om jezelf authentiek, verbonden en heel te voelen

en ook hier geldt: er is geen Quick fix. ‘eventjes een baarmoederhealing’ en ik voel mij weer top bestaat niet. Helen gaat over zelfbesef, zelfwaardering, zelfvertrouwen en je pijn aandurven kijken en deze te delen met andere vrouwen. Want helen doe je niet alleen, maar altijd in gezelschap van minstens 1 andere vrouw.

Cacaoceremonie

Tijdens een cacaoceremonie kom je met meerdere vrouwen bijeen en drink je rauwe, ceremoniële cacao. Caoco is een ‘hart-openend-medicijn’, die als vrouwelijk, liefdevol en zacht wordt ervaren en verandering creert, omdat het je hart stimuleert zich te openen. Zo kom je in contact met je hogere zelf, omdat je zacht en warm ontwaakt in je vrouwelijke lichaam en energie. Er wordt ruimte gemaakt om negatieve emoties los te laten en op een liefdevolle, compassievolle manier te verbinden met jezelf.

Ook is er een duidelijke verbinding tussen hart en baarmoeder. De baarmoeder is het centrum van je vrouwelijkheid, daar zit ook je gevoelscentrum (in tegenstelling tot wat veel mensen denk is dat dus niet je hart!) Je hart is het midden kanaal, dat de transformatie, het verbindingskanaal is naar je hoofd, je weten.

Zwanger cacaoceremonie
Wies tijdens een cacaoceremonie voor zwangere vrouwen (en zij zelf bijna 38 weken was).

Ga pas starten met ceremonies zoals deze, als je al meer in contact bent met je vrouwelijke natuur, als je al gegrond bent. Zodat je ervaringen en belevingen, maar ook het openen van deze twee kanalen ‘aan kunt’ en dragen kan. Want het openen van je hart, maakt veel los. Als je niet goed gegrond bent, dan voer je niet goed af. Echter, ben ik er altijd bij als begeleider van je proces, om je hierin ook te ondersteunen als je zover bent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.