Cacaoceremonie bij zwangerschap: dit moet je weten

De kracht van een cacaoceremonie bij zwangerschap, zowel fysiologisch als energetisch is het magisch en letterlijk hartverwarmend. Maar als je zwanger bent vliegen de eet adviezen je om de oren. Dus mag ik nu wel of niet meedoen als zwangere vrouw aan een cacaoceremonie. Hier is wat je moet weten!

Pure, Rauwe Cacao

Pure, Rauwe Cacao gebruikt Wies tijdens een ceremonie en is anders dan de 70% pure cacao die jij eet uit de supermarkt, anders dan de cacaopoeder van drost of de nestquick cacaopoeder waar jij je warme chocolademelk mee maakt. Cacaopoeders worden vaak ook behandeld, dat is het van pure, rauwe cacao absoluut niet het geval.

Levenswiel en cacaoceremonie
Cacaoceremonie met het Levenswiel (uit het sjamanisme)

Mag ik dit wel drinken?

Weet dat pure, rauwe cacao bomvol met vitaminen en mineralen zitten die goed zijn voor jezelf als je ongeboren kindje. Denk hierbij aan magnesium en anti-oxidanten die je meer tot je mag nemen in je zwangerschap. Het enige puntje van kritiek is de Theobromine (cafeïne) die cacao minimaal bevat. Dit werk stimulerend. Maar in één kopje koffie zit meer cafeïne, dan in één ceremoniële dosis cacao. Dus je kan je afvragen in hoeverre de negatieve effecten opwegen voor jou in je zwangerschap.

Wel ook goed om te weten is: cacao werkt uitdrogend. Als zwangere vrouw moet je extra alert zijn op je vochtinname, dus dit is zeker wel iets om in de 24 ervoor, op de dag zelf en de 24 uur erna rekening mee te houden. Consumeren van meer water is dus wel heel erg belangrijk voor de gezondheid van je lichaam en dat van je kindje.

Cacaoceremonie bij zwangerschap adviezen:

  • Halveer de dosis (thuisgebruik) en zoek iemand die ervaring heeft bij cacaoceremonies geven aan zwangeren, zodat je een op jouw afgemeten persoonlijke dosis cacao drinkt.
  • Drink dus voldoende water of zelfs meer. Ook de 24 uur ervoor, op de dag zelf en de 24 uur erna. Cacao droogt uit en je vochtbalans is extra belangrijk voor jouw gezondheid en die van je kleine.
  • Consumeer geen koffie op de dag zelf. Beperkt veel cafeïne in je zwangerschap sowieso voor je ongeboren kindje.
  • Let op met kruiden en specerijen die je toevoegt. In je zwangerschap wordt niet alles geadviseerd te gebruiken, i.v.m. de gezondheid van je kleintje in je buik. Kleine hoeveelheden kunnen echter geen kwaad.
  • Vind een begeleider met zowel achtergrondkennis over het fysieke als energetische proces. Dit is belangrijk voor je eigen gezondheid, maar nog meer voor die van je ongeboren kindje.

Mijn expertise en ervaring

Ik heb zelf mijn 1e cacaoceremonie gehad tijdens mijn 9e week van zwangerschap. En heb in mijn zwangerschap cacao wekelijks gedronken om zowel de gezondheidsredenen van mezelf, de kleine maar juist om nu al de connectie te voelen met mijn ongeboren kindje.

Ik heb wel mijn ceremonies gevolgd bij iemand die veel ervaring had met cacao en zwangerschap, een stevige sjamanistische basisachtergrond had, een begeleider die energetisch de boel goed in de gaten hield. Met andere woorden: een juiste begeleiding van één of meerdere ervaren persoon is essentieel om mee te beginnen.

Helaas kom ik regelmatig cacaofacilitators tegen die geen achtergrondkennis hebben zoals ik. Daar wil je als zwangere vrouw gewoon niet tussen zitten met je ongeboren kindje. 

Ik ben tijdens mijn DAO voor de Vrouw opleiding opgeleid tot het het geven van Cacaoceremonies en heb daarnaast via Cacamocacao een erkend certificaat als cacaoceremonie facilitator.  Ik heb een Taoïstische, Sjamanistische en Reiki achtergrond. Mijn kwaliteit is het neerzetten van een veilige setting en bewaken van het proces van alle deelnemers op fysiek, emotioneel en energetische gebied met veel persoonlijke aandacht en zorg voor je ongeboren kindje en de connectie die je nu al met hem of haar kan maken.

Vind je het moeilijk nu al een connectie te voelen met je ongeboren kindje? Een cacaoceremonie kan je hierbij helpen.

Wies Simons; cacao facilitator & reiki mama

Kan ik met alle cacaoceremonies meedoen?

Ja, je kan gewoon met alle cacaoceremonies meedoen, maar met de juiste aanpassingen. Ik kan die voor je maken in de ceremonie zelf.
Dat hoeft niet speciaal een cacaoceremonie met alleen maar zwangere vrouwen te zijn. Al is mijn ervaring dat dit wel extra leuk en bijzonder is met hele andere energie! Binnenkort is deze special te boeken bij mij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.