Manifesteren bij Nieuwe Maan: do’s en dont’s

Ik besef pas sinds kort dat beginnen met manifesteren tijdens de nieuwe maan, mij kansen oplevert op mijn dromen te realiseren. En dat door met mijn aandacht daar naartoe te gaan, dit mijn kansen vergroot. Ik gun jou dit inzicht ook, dus hier wat do’s en dont’s wat betreft manifesteren bij nieuwe maan.

Nieuwe maan Donkere maan

Basics: Waar is de maan mee verbonden?

Met vrouwelijkheid, gevoelens, emoties, moederschap, ouderschap, godinnen, kinderjaren, stemmingen, veranderingen, onderbewustzijn, herinneringen, huiselijk leven, zelfzorg, behoeften, ontvankelijkheid en zo nog heel veel meer!

De maan is verbonden met het element water. Ook heeft ze letterlijk invloed op de uitwerking van de aarde, denk maar aan eb en vloed.
Vanuit de vijf-elementenleer uit China, Taoïsme, staat water voor Yin, en yin voor het vrouwelijke. Daarom vind ik het ook heerlijk om zowel met de maan, als de elementenleer en chi-kung te werken in mijn ‘Grow you goddess journey”.

Verbinden met de maan

De maan herinnert jou dat er meer is dan gewoon de dagelijkse dingen en het leven. Kijk maar eens met aandacht naar de maan, zij is lichtgevend en zweeft in het universum. “Jij maakt deel uit van iets veel groters” dat zegt ze eigenlijk.

We zijn één met de hemel en met alles wat daarbuiten is, ook al is het niet zichtbaar. Zo ook met nieuwe maan, of te wel donkere maan.

Door ons te verbinden met de maan, verbinden we onszelf met de natuur en daarmee met onze vrouwelijke energie.

Wies Simons

Met de maan verbinden betekent dus jezelf verbinden met de kosmos, moeder aarde en met jezelf.

Must Do’s:

 • Start met je af te stemmen op de nieuwe maan en de betekenis van deze maancycli: Een nieuw begin, welk zaadje wil je planten voor deze maand zodat het kan groeien, je talenten en potentie en dromen verwezenlijken. Kies wat voor jou op dat moment, in die maand past.
 • Neem tijdens de nieuwe maanfase een massage, dit werkt aardend en zorgt ervoor dat jouw waterenergie afgevoerd en opgenomen kan worden. Massage maakt ook een onderdeel uit van mijn grow your goddess journey, hoe kan het ook anders😉
 • Teken uit of schrijf je wensen en dromen op, of doe dit aan de hand van een mood-board.  Visualiseer dat ze uitkomen is de kracht van manifesteren. Als je er alleen maar aan denkt, dan blijft het in je lichaam, dan stuur je het niet het universum in. Vergeet ook niet dat als jij liever journalt, schrijft dus, je de woorden aan de wind meegeeft. Ze het universum in slingert.

Mijn andere geheimen voor succesvol manifesteren voor 2022:

2022 staan de geliefden (uit het Tarot) centraal. Deze kaart staat voor je keuzes maken, je hartenwens volgen en naar luisteren. Doen waar jij van aangaat, minder denken en meer voelen.

Maankaarten orakel
Orakelkaarten met de maan maken deel uit van
‘Grow you goddess Jouney’

Je hartenwens uitspreken is precies wat noodzakelijk en essentieel is om te manifesteren bij de nieuwe maan energie.  Je kunt wel eindeloos uitspreken wat je wil, opschrijven wat je wil of moodboards knutselen over wat je wil, maar als je niet wens en voelt vanuit je hart, alsof je het al hebt bereikt, alsof het er al is, dan zul je niet slagen.

Dus:

 • Doe alsof het je lukt of al gelukt is
 • Denk niet aan wat je niet wilt, maar aan wat je wel wilt
 • Schrijf, teken, knutsel wat je wilt, niet wat je niet wilt.
 • Neem kleine stapjes en ga niet voor groots zoals ‘ik wil een grotere huis met tuin’ als je baan daar helemaal niet naar is. Manifesteer dan eerst iets over je salaris, inkomen of werk.
 • Wens het gevoel, bij voorkeur over jezelf en minder in materialistische zaken. Dus liever een ‘ik zou mijn gelukkiger willen voelen op mijn werk’. Vaak zie je dat dit impact heeft op veel meer dingen dan je werk. Bv je gezin of ook indirect je financiën.  


Dit werkt dus niet: de Dont’s!

 • Wensen over een bepaalde persoon. Ook een bekendheid ontmoeten, dat verlangen, raad ik af. Vraag jezelf af: hoe realistisch is die bereikbaarheid. Wel kan je vragen om de aandacht van iemand, maar dat wil niet zeggen dat iemand (zeker als die in een relatie zit en je stelt dit op het gebied van romantiek) je die ook zal geven. Bovendien, kom ik dan gelijk op punt 2:
 • Dat kan zijn dat je vraagt om verandering van de ander. Processen van verandering gaan altijd over jezelf. Ook in tarot kom ik regelmatig klanten tegen die dingen willen weten over anderen, maar het gaat om JOU! Dus dat jij wil dat die man waar je zo gek op bent, zijn vrouw gaat verlaten, dat gaat niet over jou. Dat gaat over zijn proces. Je kan wel om zijn aandacht vragen ( zie punt 1) maar de vraag is of je daar echt gelukkig van wordt…
 • Geloof dat jij het waard bent. Oh ow… Ja ik herhaal hem even: Geloof dat jij het waard bent. Ik merk dat zoveel vrouwen zo weinig eigenwaarde hebben. Vaak zijn we dan in een omgeving opgegroeid die onvoldoende in ons heeft geloofd, of je geremd hebben met ‘zou je dat nou wel doen? Is dat verstandig? Dat is toch niet realistisch?’ Herkenbaar? Tijd om je mindset aan te pakken in dat geval!

Wet van intentie en verlangen

Ik zelf werk weinig met de wetten, ik werk op intuïtie en heel veel op gewoon doen, precies dat wat goed voelt. Maar ik wil je deze niet ontzien. Hij zegt hij eigenlijk dat als je in harmonie met de maan, in afstemming met de maan, je hartenwens doet, je de wet van intentie en verlangen activeert. Het tijd is om in harmonie te komen met wensen en voornemens.

 • Mediteer in dit proces, neem altijd 10 minuten om stil te staan. Je intentie te zetten.
 • Een beeld creeëren van wat je wenst, kan je juist ook belemmeren. Beeld je iets in, maar bindt je niet vast aan één scenario op plaatje. Voor je het weet komt het vanuit een hele andere hoek aanwaaien, op een manier die je niet had verwacht. Kijk naar mogelijkheden en kansen.

Conclusie

 • Schrijf je wensen op bij nieuwe maan en spreek ze ook uit
 • Voel met heel je hart en lijf, visualiseer en schrijf jouw affirmatie (alsof het er al is) op
 • Mediteer en laat het beeld wat je visualiseert ook tevens los, het kan altijd een andere vorm krijgen dan dat jij mogelijk dacht.

Meer weten over mijn traject ‘grow you goddess journey’ waarin we manifesteren met de maan, vrouwelijke energie, tarot en orakelkaarten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.