Wies haar persoonlijk verhaal

Pijn is een kans om veerkrachtig te zijn

Eind 2016 werd ik ziek en begin 2017 bevestigde mijn artsen dit ook met medische uitslagen. Ik was toen 29 jaar. Tot overmaat van ramp verliet mijn toenmalige vriend mij ook nog voor een ander. Ik had geen tijd om te rouwen om mijn ziekte of mijn ex, omdat de behandeling mijn volledige aandacht vroeg. Ik vond de kracht , liefde en steun niet in een partner, maar bij mezelf en bij mensen in mijn omgeving die mij te steunden. mijn mannelijke energie (daadkracht, actie, doorzetten) heeft mij enorm geholpen. Ik koos ervoor niet op de grond te blijven liggen, maar op te staan en te vechten, het beste ervan te maken.

“Ik deed het zelf maar niet alleen”

Wies Simons

Vertraging en tijd is nodig om te kunnen helen

Vertragen en tijd nemen voor jezelf is vrouwelijke energie. Daar waar in 2017 de daadkracht vond had ik in 2018, hele andere behoeften: bijkomen en thuiskomen bij mezelf. Ik kwam ik in rustiger vaarwater. Ik wilde mijn ziekte nog steeds controleren, aanpakken, aanvechten, maar begon mij te realiseren dat het waarschijnlijk altijd deel zou uitmaken van mijn leven. Zo begon mijn proces van vertrouwen en acceptatie, wat natuurlijk weerstand met zich meebracht. Want je blijft mens en als mens kijk je niet graag je pijn aan. Dat is confronterend en een lang proces. Je wilt een snelle oplossing, maar die bestaat er simpelweg niet.

Door alleen te gaan reizen, yoga en mindfulness ben ik mijn vrouwelijke energie meer gaan opzoeken. Ik heb mezelf en mijn lichaam weer opnieuw leren vertrouwen, lief te hebben en mijn eerste stappen gezet naar heling
gestrand korea
Mijn eerste reis alleen naar Zuid-Korea waar ik een gestrande boot trof. Ik voelde mij net zoals die boot: gestrand en gehavend.
Tijd, rust en ruimte om te genieten en uit te vogelen wie ik ben, wat ik wil. Het was een zeer helende en indrukwekkende reis.

Reiki & Vrouwencirkels

Begin 2020 kwamen Reiki en Energetische Behandelingen op mijn pad. Ik heb mijn eerste reiki inwijding als zeer intens ervaren. Mijn edelstenen armband die ik twee jaar droeg knapte, ik trok orakelkaarten die insloegen als een bom. Ik werd door reiki geconfronteerd met het in mijn hoofd leven en niet vanuit mijn hart en buik. Ik was slecht geaard, ondanks dat ik overtuigt was van niet.

Door mij open te stellen voor ‘het leren voelen’ ben ik nog meer thuis gekomen bij wie ik ben. Heb ik de veiligheid in mezelf weer mogen ervaren. Dat gun ik jou en iedere andere vrouw ook. Energetische behandelingen hebben mij hier enorm bij geholpen.

Versteend hout_engel

In vrouwencirkels heb ik de draagkracht mogen ervaren van (samen)zijn, delen, doen en je simpelweg gehoord, gezien en emotioneel gesteund te voelen, zonder oordeel.

Dit voelde zo krachtig, dat ik een training heb gevolgd en zelf vrouwencirkels ben gaan geven. Op mijn eigen unieke manier. Ik hoop jou en andere vrouwen daarmee te kunnen helpen en verbinden tijdens mijn Moon & Goddess journey

Verbinden met je voorouders is verbinding maken met jezelf

Na mijn tweede reiki inwijding kwam ik erachter dat ik uit een gebedsgenezerslijn kom vanuit mijn vaderskant. Tijdens een familieopstelling ben ik contact gaan maken met mijn vrouwenlijn. Dit gaf veel rust en ‘aha’ momentjes. Waardoor ik besloot een voormoedertraining / matronentraining te volgen.

Door mij met mijn voorouders en specifiek mijn voormoederlijn te verbinden, vielen er steeds meer puzzelstukjes op zijn plek. Ik voel mij nu meer verbonden met mezelf en heb het contact met mijn moeder kunnen verdiepen.

Matronen
Matronen: maiden, mother & crone

Daar waar je mannelijke energie staat voor daadkracht en je helpt bij ‘het overleven’ om de kracht te vinden, is je vrouwelijke energie van tijd en aandacht om te voelen en stil te staan bij je emoties, intuïtie en je cyclische leven juist nodig voor een goede balans om niet uitgeput te raken.

Wies Simons

Er is geen weg meer terug

Ik kan er nog veel meer over vertellen, maar het belangrijkste is dat dit proces alles heeft veranderd bij mij. Ik moest de dingen wel anders doen, ik kan en wil ook niet meer terug. Als je eenmaal een pad bent gaan bewandelen, valt er achter je ook wel eens een blokkade op je weg waardoor je weet dat je niet meer terug kan.
Mijn persoonlijke reis van pijn en heling heeft zoveel gedaan, doet het nog steeds, dat ik mij elke dag dankbaar voel voor deze pijn. Omdat het mij inzichten heeft gegeven en veel voller in het leven ben gaan staan. Ik weet wat het is om ziek te zijn, dus dan weet je ook wat het betekent om te leven.

Ik ben er als persoon enorm door gegroeid en de allergrootste winst voor 2021 is dat Wilgkracht mij nu de vrijheid geeft, om zelfverzekerdheid mezelf te zijn, met vertrouwen er te staan en te handelen naar mijn behoeften. Dus heb ik de stoute schoenen aangetrokken en het gewoon gedaan! Ongeacht wat mensen ervan vinden, doe ik mijn ding. Omdat ik in mezelf geloof, wat ik doe en waar ik voor sta.

inner journey
Draag je kroon met trots en zelfvertrouwen
Dit is precies wat ik ook met jou kan bereiken: verbinding maken met je gevoelswereld.

Met een paar kleine eerste stappen, steeds voelen wat er gaande is, blokkades zitten en behoeften liggen om vervolgens daar naar te handelen voor meer innerlijke rust, heling en een gebalanceerd leven.

Wies Simons

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.