Creeër je eigen cacaoceremonie thuis

Cacaoceremonie

Welkom bij deze "mini - cursus"

BEN JE OOK ZO MEGA ENTHOUSIAST OM TE BEGINNEN?!

Super, want ik kan ook niet wachten om mijn kennis en ervaring met je te delen!

Toch wil ik je even vragen de onderstaande video van ongeveer 10 minuten even rustig tot je te nemen. Hierin laat ik zien en vertel ik je kort:

 • Hoe je de spulletjes die je gekocht hebt voor deze cacaoceremonie kunt en dient te gebruiken
 • Hoe je met deze spullen, de basis voor je altaar/ heilige ruimte creërt
 • Waar je dient rekening mee te houden vooraf m.b.t. eten en drinken
  (koffie 24 uur niet van te voren nuttigen ben ik vergeten te vermelden, bij deze). 
 • Gezondheidsvoordelen van cacao en contra-indicaties om de cacao volledig tot je te nemen
 • Tips zoals muziek, tijdstip waarop je ceremonie beste kunt houden, andere attributen en dingen die je kunt doen om de beste setting te creëren. 

HOE MAAK JE JE EIGEN HEILIGE CACAO-CEREMONIE THUIS?
Open je hart voorzichtig met de steun van de heilige plantmedicijn cacao. Een cacaoceremonie is een mooie manier om je bewustzijn naar binnen te brengen. Met slechts 5 eenvoudige stappen kun je thuis je eigen heilige cacaoceremonie creëren, waarbij je jezelf toestaat te voelen en te ontvangen wat je nodig hebt.

De 5 stappen van je cacaoceremonie

Lees even alle stappen rustig door, bereid je cacao eventueel al de avond ervoor en leg alles klaar, zodat je zoveel mogelijk in de cacaoceremonie vibe kan duiken en niet te veel bezig bent met ‘wat moet ik doen’. 

En vooral genieten en jezelf openstellen voor de ervaring!

STAP 1: CREËR EEN STILLE, HEILIGE RUIMTE VOOR JEZELF

Creëer ergens in huis een comfortabele en ontspannende ruimte waar je niet gestoord wordt. Het is essentieel om een omgeving te creëren waarin je je veilig voelt. Maak je ruimte persoonlijk, kies objecten die je inspireren om je te helpen in de juiste setting te komen. Vind inspiratie van waar je van houdt, je kunt een pak orakelkaarten, essentiële oliën, kristallen, je favoriete muziek, een dagboek, wat verse bloemen, kaarsen, klaarleggen. Vergeet ook niet je schelp met paolo santo, je edelsteen en de cacaoboon uit de giftbag klaar te leggen. Leg alles klaar wat je ondersteunt om te ontspannen en je verbonden te voelen met jezelf. Misschien vind je het zelfs leuk om je ruimte en jezelf te reinigen met paolo santo (zie filmpje hoe je dit kunt doen). 

 

STAP 2: BEREID DE CEREMONIELE rauwe pure CACAO

Nu is het tijd om de cacao te bereiden. Neem de tijd en begin na te denken over je intentie terwijl je deze voorbereidt. Maak bewust contact met elk element van het cacao-maakproces. Voel de structuur van de cacao en ruik de cacao terwijl je het in je favoriete mok giet.

Recept
– 150 ml water
– 21 gr favoriete cacao-blend van Wies – Wilgkracht

Verder adviseer ik toe te voegen:
– Theelepeltje kaneelpoeder
– Snufje Cayenne peper poeder
– Snufje Kurkuma poeder
– Zoetstof zoals honing, of dadelsiroop of ahornsiroop als je vegan bent en je de smaak te bitter vindt om de hele dosis goed weg te kunnen drinken. 

tip bij eerste keer:
Gebruik dan 75ml water & 75ml amandelmelk, of 150 ml amandelmelk, dan wordt de cacao een stuk milder om te drinken. 

Stappenplan van bereiden:

 1. Breng het water aan de kook en laat het afkoelen. Cacao mag je niet hoger dan 70-80 graden opwarmen, anders verliest het al zijn goede stoffen zoals magnesium en antioxidanten. Gebruik eventueel een vleesthermometer, ook wanneer je ervoor kiest melk op te warmen. Ik kook vaak water in de waterkoker, laat het 10 min staan en giet het dan in het pannetje en voeg dan de cacao toe. 
 2. Voeg de cacao toe. Eventueel hak je de stukjes kleiner, zodat deze makkelijker opgenomen wordt in het water/amandelmelk. Roer met een pollepel in de pan tot alles goed gesmolten is. Terwijl je roert focus dan ook op je intentie waarom je de cacao drinkt.
 3. Voeg zelf je kruiden toe in de hoeveelheid die jij lekker vindt. Begin met alles met een snufje. Ik beveel de kaneel, cayenne en kurkuma aan vanwege de gezondheidsvoordelen van deze kruiden. Cayenne met Cacao raad ik persoonlijk aan, omdat de cacao zo beter door je lichaam opgenomen kan worden. Proef tussendoor ook wat je doet.
 4. Toch te bitter? Voeg een klein beetje zoetstof zoals honing toe. Houd het bij een theelepel max. Je wilt de sensaties van de cacaoceremonie ook ervaren, daar hoort zowel de warme, smeuïge smaak van de cacao bij als de bitterheid (zoals in het leven beide bestaan zeg ik altijd)

 

STAP 3: ZET JE INTENTIE

De belangrijkste stap van de hele cacaoceremonie, neem je tijd om die reden voor deze stap. 

Schenk jouw cacao in jouw favoriete kopje of mok en pak je ceremoniële cacao met beide handen vast. Houd het kopje voor je hartgebied. Het is nu tijd om verbinding te maken met het gevoel van dankbaarheid en je intentie vast te stellen. Kijk naar de cacao in je kopje. Vraag jezelf af wat jou niet meer dient in je leven en laat het los. Nodig vervolgens een wens, een verlangen, een hartsverlangen uit in je leven. Voorbeeld zijn: “Hoe wil ik me voelen? Wat ben ik klaar om in mijn leven te roepen? Wat mag ik loslaten?”. Intenties zijn een geweldige manier om je te helpen opnieuw contact te maken met wat het belangrijkst is. Vertrouw erop dat je intuïtie en de cacaospirit je leiden.

Zwanger cacaoceremonie
Intentie zetten door deze in mijn cacao te fluisteren

STAP 4: DRINK DE CACAO

Breng je kopje voor je hart. Sluit je ogen… misschien kun je visualiseren dat je jouw intentie in de cacao stuurt of zoals ik dat zelf graag doe: je intentie in het kopje fluistert. Ruik de geur en neem je eerste slok. Sluit je ogen en proef het volledig, terwijl je voelt dat de vloeistof door je keel en door je lichaam stroomt. Laat verwachtingen los en luister naar je lichaam terwijl de energieën beginnen te verschuiven. Neem elke keer kleine slokjes. Haast je niet, pak je tijd voor dit moment.

Sta jezelf toe om naar binnen te keren, te ervaren en te voelen wat gevoeld mag worden. Nodig jezelf uit alle emoties toe te staan, jezelf te openen voor nieuwe inzichten en ideeën. Open je hart, laat je creativiteit de vrije loop. Schrijf, mediteer, luister naar muziek, dans, beweeg. Doe wat goed voor je voelt. Er is geen richtlijn, behalve je intuïtie te volgen.

Wilgkracht muziek playlist voor cacaoceremonie thuis vind je HIER

Neem zoveel tijd als je nodig hebt om je cacao bewust te drinken. Je kunt je kopje opdrinken, of niet, het is helemaal aan jou.

 

STAP 5: DE CEREMONIE SLUITEN

Als je klaar bent, is het tijd om de ceremonie af te sluiten. Je kunt de ceremonie afsluiten door je intentie nog een keer te herhalen en je dankbaarheid te sturen naar de cacao en zijn geest.

Vertrouw bij het maken van een ceremonie of ritueel voor jezelf op je intuïtie en doe wat goed voelt voor jou! Vergeet niet wat water te drinken.

We hopen echt dat je het leuk vindt om thuis je eigen heilige cacaoceremonie te creëren en we horen er graag alles over.

Lezen en tegelijkertijd doen toch niet je ding?

Dat kan ik maar al te goed begrijpen! Het is fijn als iemand je meeneemt in de ervaring, in plaats van dat je ook nog bezig moet zijn met de stappen goed doorlopen. 

Laat je dan meevoeren en begeleiden op een prachtige hart-openende reis, tijdens een heilige cacaoceremonie van Wies en duik dieper in de ervaring van een cacaoceremonie.

Boek jouw prachtige heilige cacaoceremonie hier.

Heb je nog vragen?